Sastojci:
Biskvit:
▪ 8 žumanjaka,
▪ 25 dag šećera,
▪ 25 dag oraha,
▪ 2 žlice oštrog brašna,
▪ 1 žlica kakaa,
▪ 8 bjelanjaka – snijeg,
▪ sok od 1 limuna
Glazura:
▪ 10 dag čokolade,
▪ 5 dag margarina,
▪ malo vode
Krema:
▪ 2 staklenke višanja (kompot),
▪ 3 – 4 žlice gustina,
▪ 3 – 4 žlice šećera (po volji),
▪ 2 vanili šećera
Šlag:
▪ 7 dl tučenog slatkog vrhnja
Priprema:
Napraviti biskvit i ispeći kao 1 koru u velikom plehu.
Umutiti žumanjke, šećer, sok od limuna i u to dodavati naizmjenično smjesu brašna, kakaa i mljevenih oraha i tučenih bjelanjaka. Miješati lagano žlicom (ne miksati).
Za kremu kuhati sok od višanja sa šećerom, dodati gustin, na kraju dodati cijele višnje i vanili šećer.
Na koru staviti prvo glazuru od čokolade pa kad se malo ohladi na to staviti kremu od višanja.
Napraviti šlag i staviti na ohlađenu kremu
Može se posipati ribanom čokoladom ili čokoladom u prahu te po želji ukrasiti višnjama.
izvor zdravoiukusno.com