Sastojci
3 šlag kreme od čokolade,
500 ml čokoladnog mlijeka,
100 ml mlijeka,
200 g margarina,
100 g čokolade za kuhanje,
2 žumanca,
100 g šećera u prahu,
oko 300 gr petit keksa
Za dekoraciju:
šlag krema (šlag pjena, vrhnje za šlag),
rendana čokolada
Priprema:
Umutiti 3 šlag kreme od čokolade sa 100 ml običnog i 500 ml čokoladnog mlijeka.
Umutiti margarin, šećer u prahu (po ukusu možete dodati manje ili više šećera) i žumanca, pa dodati otopljenu čokoladu za kuhanje. Dobro izmiksati, pa dodati u umućeni šlag.
Zatim dodati i izlomljeni petit keks.
Sve dobro izmješati, pa oblikovati tortu (možete koristiti obični kalup, duguljasti kalup, plastičnu posudu obloženu folijom…).
Ostaviti sat-dva u frižider, da se stegne. Zatim skinuti kalup.
Tortu premazati šlagom. Preko naribati čokoladu.
Izvir: Mojakuhinja.net