Sastojci:
● 100 g čokolade za kuhanje,
● 150 g tamne čokolade sa 70 % kakaa,
● 100 g zdrobljene čokolade za kuhanje
● 600 ml slatkog vrhnja,
● 20 g šećera u prahu,
● 4 kašike soka od naranče,
● 1 žličica naribane kore (neprskane!) narandže,
Za glazuru:
● 150 g čokolade za kuhanje,
● 90 g maslaca
Priprema:
Slatko vrhnje umutite u šlag, umiješajte šećer u prahu, sok od naranče i narančinu koru. Otopite na pari 100 g čokolade za kuhanje i 150 g tamne čokolade i dodajte u smjesu.
Dobro umutite mikserom pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.
Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
Ohlađeni kolač okrenite, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u otopljenu čokoladu umiješali maslac.
Tortu dodatno možete ukrasiti po želji.
Izvor: Brzirecepti.info