Sastojci:
Kora:
6 jaja,
24 žlice šećera,
24 žlice brašna,
24 žlice mlijeka,
24 žlice ulja,
prašak za pecivo,
vanilin šećer
Fil i glazura:
2 narandže,
150 g šećera,
100 g čokolade,
100 g džema,
mlijeko,
ulje
Priprema:
Sastojke za koru pomiješati i umutiti. Ispeći koru u kalupu za tortu, peći 45 minuta na 250 °C i pečenu je presjeći na pola (ili peći dvije kore odvojeno, tako da za svaku koristite pola navedenih sastojaka, kako vam je lakše).
Zatim jednu koru premazati džemom, a drugu izdrobiti u zdjelu na sitne komadiće i još dodati dvije zaleđene naerendane narandže, jednu oguljenu, a drugu sa korom.
Sve to preliti sirupom koji napravite tako da prokuhate 150 g šećera u 2 dl vode.
Na koru staviti navedenu smjesu i preliti čokoladnom glazurom koju napravite od 100 gr čokolade, malo mlijeka i ulja.
Izvor: Doznajemo.com