KOLAČ OD LAŽNE ČOKOLADE: Dijetna poslastica, možete je jesti u neograničenim količinama

Rogač se često naziva zamjenom za čokoladu, a zahvaljujući svom sastavu definitivno je zdraviji od najpopularnijeg slatkiša na svijetu.

Bogat je vlaknima i antioksidansima i prirodno sladak. Ima pomalo zemljasti okus i ‘karamelastu’ slatkoću i mnogi se slažu da upravo zbog toga podsjeća na čokoladu. Rogač je jako zdrava namirnica koja se nekada koristila kao lijek za želučane probleme, a dokazano je da pomaže u snižavanju kolesterola i smanjuje rizik oboljenja od kardiovaskularnih bolesti.

Možete ga jesti bez grižnje savjesti jer ne sadrži nikakve masnoće i uistinu je dijetna namirnica. U nastavku pročitajte recept za fini kolač od rogača

Sastojci:

Podloga:

15 dag prhkih keksa po izboru,
5 dag otopljenog maslaca,
šaka nasjeckanih lješnjaka
Krema:

6 žlica sitno mljevenog rogača,
2 žlice brašna od kokosa,
4 žlice škrobnog brašna ,
4 žlice mljevenih lješnjaka,
šaka nasjeckanih lješnjaka,
2 žlice šećera,
20 dag pirea od jabuka,
3 žlice bademovog mlijeka,
malo soli
Priprema:

1. Sameljite kekse i pomiješajte s otopljenim maslacem. Zatim dodajte sjeckane lješnjake. Smjesu utisnite u kalup po želji i ostavite da malo odstoji i stisne se.

2. 20 dag jabuka nasjeckanih na kockice pospite s jednom malom žlicom šećera, malo limunovog soka i 2 dcl vode. Stavite na vatru i pustite da se krčka dok jabuke potpuno ne omekšaju. Zatim ih procijedite i pretvorite u pire.
3. Pomiješajte sve suhe sastojke za kremu (rogač, kokosovo i škrobno brašno, mljevene i sjeckane lješnjake, šećer, sol). Dodajte pire od jabuka i bademovo mlijeko i sjedinite sa suhim sastojcima.

4. Smjesu ulijte u kalup s podlogom od keksa.

Pečenje:

1. Stavite ga u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite otprilike 20 minuta ili dok se površina ne stvrdne. Kada je kolač pečen površina će nalikovati onoj hladnog pudinga, na dodir će biti mekana

2. Kolač možete ispeći u mikrovalnoj pećnici – ubacite ga u mikrovalku na 2 i pol minute.

3. Nakon pečenja kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi. Dlanom i prstima provjerite toplinu na sredini kalupa – ako je hladan onda kolač ubacite u frižider još sat vremena. Ako primijetite da vam nije dovoljno sladak, slobodno ga pokapajte s malo meda ili javorovog sirupa.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pokreće Blogger.

Stats

Blog Archive

Comments

Recent Posts

recent posts

Contact

Business

Like on Facebook