Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja,
80 g šećera,
60 g maslaca,
1 žličica instant kave,
1 žlica tople vode,
100 g oštrog brašna,
1 žlica kakaa u prahu (10 g),
1/2 vrećice Praška za pecivo
Za kremu:
1-1,5 žličica instant kave,
2 žlice tople vode,
400 g slatkog vrhnja,
2 žlice kakaa u prahu,
80 g šećera u prahu,
250 g mascarpone sira,
1 želatina mljevena,
5 žlica vode
Priprema:
1. Jaja i šećer izmiješajte električnom miješalicom u pjenastu smjesu.
2. Dodajte otopljeni maslac i kavu otopljenu u žlici tople vode.
3. Dodajte brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.
4. Smjesu lagano izmiješajte i izlijte u kalup za torte (Ø 26 cm) obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.
5. Instant kavu otopite u toploj vodi i pustite da se ohladi.
6. Slatkom vrhnju dodajte kakao, kavu i miješajte električnom miješalicom dok se krema ne počne zgušnjavati (ne do kraja). Umiješajte šećer u prahu i mascarpone.
7. Na kraju uz miješanje dodajte otopljenu želatinu koju ste prethodno pustili da nabubri u vodi (oko 10 minuta).
8. Kremu odmah rasporedite preko ohlađenog biskvita u kalupu i poravnajte. Tortu ostavite da se hladi nekoliko sati.
Posluživanje:
Tortu poslužite sa šlagom i čokoladnim ostrušcima.
Savjet:
Da biste pojačali okus kave možete umiješati malo likera od kave.
Izvor: coolinarika.com