Sastojci:
Bajadera,
700 g šećera,
18 žlica vode,
300 g mljevenih oraha,
300 g mljevenog keksa,
200 g margarina
Glazura,
50 g margarina,
50 g čokolade,
5-6 žlica mlijeka ili vode,
2 žlice šećera
Priprema:
Šećer i vodu staviti na vatru. Kada proključa, neka kuha 3 minuta. Skloniti sa vatre, dodati orahe i keks. Malo prohladiti pa u mlako dodati margarin.
Masu podijeti na dva dijela, u jedan dio staviti 4-5 žlica od pripremljene glazure i umijesiti. Na dno tepsije staviti tamni dio i poravnati vlažnim dlanovima. Preko tamnog dijela staviti svijetli dio i opet poravnati.
Gazura:
Navedene sastojke lagano otopiti na blagoj vatri, miješati da ne zagori i preliti preko gotove bajadere.
Dobro ohladiti u hladnjaku, pa rezati na štanglice.
Izvor: coolinarika.com