KVRGUŠA: Tradicionalno bosansko jelo u malo modernijoj varijanti

Sastojci (za 4 osobe):

● 1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
● 1 žlica Vegete Twist za piletinu
● 7 žlica ulja
● 6 jaja
● 150 g oštrog brašna
● 1/2 žličice soli
● 500-600 ml mlijeka
Priprema

Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina.
Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.
U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.
Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu… kvrgusu možete preliti mileramom.
Savjet:
Od kostiju možete pripremiti pileći temeljac za juhu.

Izvor: coolinarika.com

Pokreće Blogger.

Stats

Blog Archive

Comments

Recent Posts

recent posts

Contact

Business

Like on Facebook