Sastojci:6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
Krema:
200 ml slatkog vrhnja
200 gr bijele čokolade
1 -2 žlice instant kave (neskaffe)
Preljev:
150 gr tamne čokolade
4 žlice ulja
Dobro mikserom umutiti jaja sa šećerom.
Zatim lagano dodavati brašno, žlicu po žlicu i miješati. Nemojte miješati mikserom nego špatulom ili samo s žicama iz miksera.
Pleh za pečenje (dosta veliki, otprilike 30×35) dobro namastiti margarinom i posuti brašnom ili ga prekriti s pek papirom.
Kada je tijesto pečeno, izvadite iz pećnice i zarolajte u vlažnu krpu, ili u pek papir na kojem ste pekli kolač.
U slatko vrhnje staviti 1-2 žlice instant kave (ovisno koliko jak okus kave u kremi želite) te staviti na štednjak i prokuhati. Dodati u smjesu izlomljenu bijelu čokoladu i miješati dok se smjesa ne ujednači i čokoladapotpuno otopi.
Kada se smjesa potpuno ohladi kratko izlupati mikserom dok krema ne dobije čvrstoću.
Kada se smjesa potpuno ohladi kratko izlupati mikserom dok krema ne dobije čvrstoću.
Kremom namazati roladu.
Na pari ili u mikrovalnoj otopi čokoladu sa uljem, i dobro izmiješati dok čokolada ne bude potpuno tekuća. Kada se malo ohladi s njom preliti kolač.
izvor www.recepti.covermagazin.com/