Rolada s kavom i čokoladom

Sastojci:6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
Krema:
200 ml slatkog vrhnja
200 gr bijele čokolade
1 -2 žlice instant kave (neskaffe)
Preljev:
150 gr tamne čokolade
4 žlice ulja
Dobro mikserom umutiti jaja sa šećerom.
Zatim lagano dodavati brašno, žlicu po žlicu i miješati. Nemojte miješati mikserom nego špatulom ili samo s žicama iz miksera.
Pleh za pečenje (dosta veliki, otprilike 30×35) dobro namastiti margarinom i posuti brašnom ili ga prekriti s pek papirom.
Kada je tijesto pečeno, izvadite iz pećnice i zarolajte u vlažnu krpu, ili u pek papir na kojem ste pekli kolač.
U slatko vrhnje staviti 1-2 žlice instant kave (ovisno koliko jak okus kave u kremi želite) te staviti na štednjak i prokuhati.  Dodati u smjesu izlomljenu bijelu čokoladu i miješati dok se smjesa ne ujednači i čokoladapotpuno otopi.
Kada se smjesa potpuno ohladi kratko izlupati mikserom dok krema ne dobije čvrstoću.
Kremom namazati roladu.
Na pari ili u mikrovalnoj otopi čokoladu sa uljem, i dobro izmiješati dok čokolada ne bude potpuno tekuća. Kada se malo ohladi s njom preliti kolač.
izvor www.recepti.covermagazin.com/

Pokreće Blogger.

Stats

Blog Archive

Comments

Recent Posts

recent posts

Contact

Business

Like on Facebook