Sastojci:
-1 litar čokoladnog mlijeka
-pola šoljice grožđica
-3 kašike ruma
-2 paketa petit keksa ili nekih drugih-drobljenih rukom
-2 šoljice mljevenih oraha
-nasjeckana čokolada po zelji
Za premaz i dekoraciju torte:
-umućeni šag ili slatko vrhnje (pavlaka)
-topljena čokolada
Priprema:
1 litar čokoladnog mlijeka i pola šoljice grožđica staviti da prokuha oko 15 min. da grožđice nabubre.
Kad se makne s vatre dodati 3 kašike ruma, a potom ostaviti sa strane.
Pripremiti dva paketa petit keksa ili nekih drugih po želji – drobljenih rukom, 2 šoljice oraha- mljevenih i nasjeckanu čokoladu po želji.
Vrelo mlijeko preliti preko keksa i dobro izmiješati, i po potrebi dodati još mljevenih keksića do željene gustoće, al ne puno jer se to preko noći stisne.
Izliti masu u dublji kalup obložen plastičnom folijom radi lakšeg vađenja i slijedeći dan ukrasiti prema želji umućenim šlagom ili čokoladom.
izvor http://nmrecepti.blogspot.ba