Namirnice
- Testo:
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 125 g brašna
- 50 g kakaa
- Fil:
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 125 g margarina
- 150 g čokolade
- 1 narandža
- 100 g šećera u prahu
- Glazura:
- 100 g čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema
- Belanca umutiti sa šećerom, dodati, jedno po jedno žumance, a zatim umešati brašno i kakao. Uliti masu u kalup za pečenje i peći na 200*C oko 20 minuta. Gotov patišpanj preseći po širini da bi se dobile tri kore.
- Mutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari.
- Kada se zgusne,dodati čokoladu i ostaviti da se ohladi.
- Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i umešati u ohlađenu smesu od čokolade.
- Celu narandžu samleti u blenderu i dodati u krem. Krem promešati da bi se svi sastojci sjedinili i filovati kore.
- Napraviti glazuru od ulja i čokolade, preliti preko torte i ostaviti da se stegne.
izvor http://kuki-buki.kanal9tv.com/