Neobična torta sa jagodama

Sastojci

Kora

6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika prezle
prašak za pecivo

Fil

300 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
400 g jagoda
ekstrakt vanile

Ukrašavanje

300 ml slatke pavlake
crvena prehrambena boja

Priprema

Razdvojiti žumanca i belanca. Penasto umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti. Zatim varjačom umešati brašno, prezlu i prašak za pecivo. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći koru u rerni na 200*C, oko 30 minuta. Pečenu koru izdubiti u sredini (obod da ostane jedan santimetar). Umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati šećer u prahu, ekstrakt i iseckane jagode. Izvađenu koru izmrviti i sjediniti sa kremom. Napuniti koru kremom i dekorisati šlagom i jagodama.

Jagode su odličan izvor folne kiseline, vitamina C, a sadrže i fenole koji uz antioksidanse smanjuju rizik od karcinoma i srčanih bolesti. Uz to, jagode su dobar izvor dijetnih vlakana, koja deluju blagotvorno na organe za varenje, snižavaju nivo šećera i holesterola u krvi.
izvor www.kuhinjica.rs/

Pokreće Blogger.

Stats

Blog Archive

Comments

Recent Posts

recent posts

Contact

Business

Like on Facebook