Sastojci
– 800g. petit-beurre keksa s okusom maslaca
krema 1
– 800ml. čokoladnog mlijeka
– 10 žlica šećera
– 1 vrećica vanilin šećera
– 250g. maslaca ili margarina za kreme-kolače
– 200g. tamne čokolade za kuhanje
krema 2
– 500ml. vrhnja za šlag
– 250g. tamne čokolade za kuhanje
– 4 žlice šećera u prahu
– 4 žličice mljevene burbon-vanilije
PripremaKrema 1: Čokoladno mlijeko,šećer,vanilin šećer,čokolade za kuhanje i maslac stavite na vatru i mješajte smjesu. Kada krema zakipi,sklonite s vatre i malo prohladite.
Kekse izlomite na veće komade i stavite u veliku posudu,lagano ih prelijte s malo prohlađenom čokoladnom kremom.uzmite dvije drvene kuhinjske žlice,pa sve izmješajte.
Smjesu istresite u pleh-25x35cm.-ja sam koristila okrugli za tortu-28cm.tortu poravnajte i neka se malo prohladi-15. minuta.
Krema 2: U posudu uspite vrhnje za šlag,neka kuha do vrenja,uz stalno mješanje,prelijte preko izlomljene čokolade i mješajte sve dok se ne istopi cijela čokolada.
Gotovu ganache-kremu lagano prelijte preko pripremljene torte.ohladite je prvo na sobnoj temperaturi,pa je tek onda stavite u frižider.
Izvor: coolinarika.com