Sastojci
Biskvit
– 7 bjelanjaka
– 7 žlica šećera u prahu
– 7 žlica brašna
– prstohvat soli
– 120 ml mlakog mlijeka
Krema prva
– 7 žutanjaka
– 7 žlica šećera
– 5 žlica škrobnog brašna
– 750 ml mlijeka
– 250 gr margarina za kreme
Krema druga
– 2 vrećice šlag pjene
– 250 ml mlijeka
Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg. U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati. Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm. Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta.
Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko. Biskvit ohladiti. Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu. Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro izmiksati da bude skroz glatka.
Kremu premazati preko ohlađenog biskvita. Na kraju umutiti šlag i premazati kolač. Prije posluživanja kolač dobro ohladiti.
Izvor: coolinarika.com