Bomba torta


BISKVIT
10 žumanjaka
160 g šećera
200 g maslaca
200 g tamne čokolade
200 g prženih mljevenih badema
½ dl ruma
1 žličica praška za pecivo
malo cimeta
malo vanilije
10 bjelanjaka
prstohvat sol
2 žličice limunovog soka
TAMNA KREMA
3 dl vrhnja za kuhanje
3 dl mlijeka
½ dl čokoladnog likera
80 g tamne čokolade
60 g bijele čokolade
1 puding od čokolade
1 puding od lješnjaka
60 g gustina (škrobnog brašna)
70 g šećera
60 g maslaca
2 dl vrhnja za šlag od 30% m.m.
½ paketića želatine
SVIJETLA KREMA
2 pudinga od čokolade
8 dl mijeka
6 žlica šećera
200 g tamne čokolade s narančom
5 dl vrhnja za šlag
1 vrećica mljevene želatine
ČOKOLADNA GLAZURA
10 dag čokolade
8 dag maslaca
3 žlice vode
2 žlice šećera u prahu
2 žlice biljnog ulja

Priprema – Bomba torta

Za pripremu biskvita istucite čvrst snijeg od bjelanjaka, dodajte prstohvat soli, limunov sok i tucite sve dok snijeg ne postane gust i sjajan.
Istopite maslac i čokoladu na pari. Maknite sa vatre i miješajte dok se malo ne ohlade. Žumanjke istucite pjenasto, sa vanilijom i šećerom. Tada umiješajte istopljeni maslac sa čokoladom, mljevene bademe, cimet i prašak za pecivo i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Smjesu od bjelanjaka postepeno dodavajte drugoj smjesi i ručno izmiješajte.
Novonastalu smjesu podijelite na četiri jednaka dijela pa ih stavite peći na temperaturu od 170°C oko 20 minuta.
Za pripremu svijetlije kreme kuhajte 6 dl mlijeka i dodajte šećer. U preostali dio mlijeka razmutite puding i dodavajte ga u kipuće mlijeko, neprestano miješajući nekoliko minuta da se zgusne.
Maknite sa vatre i dok je još vruće dodavajte čokoladu polomljenu na kockice i miješajte dok se potpuno ne rastope. Stavite da se ohladi, uz povremeno miješanje, kako bi se izbjeglo stvaranje kore.
Želatinu pripremite po uputama. Vrhnje izmiksajte u šlag i dodavajte mu otopljenu želatinu neprestano miješajući.
Pomiješajte smjesu sa pudingom i smjesu sa šlagom i želatinom pa sve dobro izmiješajte električnim mikserom.
Za pripremu tamne kreme potrebno je u dijelu mlijeka pjenasto izraditi šećer, gustin i pudinge.
U ostatku mlijeka pomiješajte vrhnje, liker od čokolade i tamnu i bijelu čokoladu razlomljenu na kockice. Potom zakuhajte gustu kremu!
Za pripremu čokoladne glazure sve sastojke otopite na pari.
U posudu stavite prvu ispečenu koru, premažite polovicom svijetle kreme. Na to dodajte drugu koru i premažite ju tamnom kremom. Na tamnu kremu položite treću koru i dodajte ostatak svijetle kreme. Za kraj dodajte četvrtu koru i prelijte ju vrućom čokoladnom glazurom.
Boomba torta je gotova, u slast!
izvor http://kolaci.eu/

Pokreće Blogger.

Stats

Blog Archive

Comments

Recent Posts

recent posts

Contact

Business

Like on Facebook