Kao veliki ljubitelji čokolade, uvijek smo u potrazi za još boljim, još čokoladnijim okusom čokoladne torte. Ultimativna čokoladna torta je istinski raj za čokoladoljupce I svakako ju morate probati.
Sastojci:
200g kvalitetne tamne čokolade s najmanje 60% kakaa
200g maslaca, rezanog u komadiće
170g brašna
1 I 1/2 čajne žličice praška za pecivo
žličica soli
200g šećera u prahu
200g Muscovado smeđeg šećera (Encian, 15,99kn)
25g kakaa
3 srednja jaja
5 žlica mlaćenice
ribana čokolada za dekoriranje
Krema:
Priprema
200g tamne čokolade (kao na slici)
200ml tučenog vrhnja
2 čajne žlličice šećera u prahu
Namastite maslacem kalup za tortu promjera 20cm. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva (140 ako imate pećnicu s ventilatorom).
Izlomite čokoladu, dodajte joj maslac. Zagrijavajte mješajući na laganoj vatri, pazite da vam ne zagori. Smjesu možete otopiti I u mikrovalnoj, povremeno mješajući.
2. Dok se čokolada topi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, obje vrste šećera I kakao u veliku zdjelu. Pripazite da nemate grudica. Posebno istucite jaja s mlaćenicom.
3. Ulijte smjesu otopljene čokolade I smjesu s jajima u smjesu s brašnom I lagano promiješajte dok se sastojci potpuno ne prožmu. Smjesu ulijte u kalup I pecite 1 sati 25-30 minuta. Kada ubodete čačakalicu u sredinu biskvita, trebala bi biti potpuno čista – tada znate da je biskvit gotov. Ne brinite se ako biskvit popuca ili ako se slegne. Ostavite da se ohladi, a tada ga preokrenite na rešetku kako bi se potpuno ohladio.
4. Kada je kolač ohlađen, prerežite ga horizontalno na 3 dijela. Napravite kremu: izlomite čokoladu na manje dijelove. Tučenom vrhnju dodajte šećer u prahu I zagrijavajte na laganoj vatri dok ne zakuha. Smjesu dodajte izlomljenoj čokoladi I miješajte dok se čokolada ne otopi.
5. Namažite slojeve biskvita sa samo malo kreme, a ostatkom prelijte cijelu tortu puštajući kremi da pada. Kremu malo popravite nožem. Ukrasite ribanom čokoladom.
Torta ostaje vlažna I kremasta oko 3-4 dana. izvor www.wedding.hr
Category
Pokreće Blogger.
Stats
Blog Archive
-
▼
2016
(132)
-
▼
veljače
(50)
- ODMAH ZAPIŠITE: RECEPT ZA NAJBOLJE LEDENE KOCKE!
- ROLOVANI ČUPAVCI Objavljeno u Slatka jela
- NE PEČE SE: Ovaj kolač je gotov za samo pola sata!
- TORTA NOBLICA koja se ne peče!
- ČEŠKI KOLAČ
- Kokos rolat. Veoma fin i ukusan
- PIJESAK TORTA: Torta bez pečenja, gotova za 20 minuta
- Brzo i bez pečenja: SAVRŠENA ČOKOLADNA KEKS TORTA!
- NE PEČE SE: Chocodu
- FENOMENALNE DOMACE TOBLERONE ZA 15 MINUTA
- KREMPITA: “Dama” među kolačima!
- Fenomenalne kiflice
- Čokoladni rolat sa bananama: Mačije oči
- KROFNE kao iz pekare a tako JEDNOSTAVNE za napraviti!
- Krofne sa čokoladom
- Keks kokos kuglice
- Rafaelo keks za 3 minuta!
- Najukusnije domaće KREM BANANICE!
- SVJETSKI POZNATA POSLASTICA ZA 20 MINUTA GOTOVA
- IZNENADITE SVE: BOUNTY ČOKOLADICE ZA SAMO 10 MINUTA!
- Kocke od kokosa
- LEDENI VJETAR
- Predivni kolačići koji se tope u ustima! Morate ih...
- Brzo i lako: Čokoladna torta s orasima koja se ne ...
- Torta Hello Kitty
- Neobična torta sa jagodama
- torta od banana tj. plaža torta
- Stracciatella Torta
- Torta od Jogurta i Kupina
- Torta od sira s jagodama - cheesecake -
- Havana torta sa malinama
- Rafaelo torta sa jagodama
- "Milka" torta sa keksom i orasima
- Rolada s kavom i čokoladom
- Čizkejk od borovnice i aronije
- Banana split rolat - jako ukusan rolat koji podsje...
- Višnjin vrt
- Čokoladna torta
- TORTA BOMBA ili Pavlova s malinama
- Bruxelles torta
- Bomba torta
- Sacher torta
- Sladoled torta
- Najjednostavnije Rafaelo kuglice
- Rafaelo kuglice
- Čokoladna torta
- Ultimativna čokoladna torta
- Čokoladna torta
- Švarcvald Torta (Schwarzwälder Kirschtorte)
- Brza Torta - Ukusna i jednostavna
-
▼
veljače
(50)