Čokoladna torta


KORA
2 jaja
2 kašike šećera
75 g putera
75 g čokolade
2 kašike brašna
1 ravna kašičica praška za pecivo
malo naribane pomorandžine korice
1 kafena šoljica sirupa od višanja (iz slatka)

FIL
200 ml slatke pavlake
150 g čokolade sa 70% kakaa

I JOŠ
čoko bombonice za dekoraciju

PRIPREMA
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte rastopljeni puter, čokoladu, naribanu koricu pomorandže, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju pažljivo umešajte šam od belanaca. Sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 20-tak minuta na 180°C. Vruć bisvit prelijte zagrejanim sirupom od višanja.
Zagrejte slatku pavlaku i prelijte preko kockica izlomljene čokolade. Sve fino sjedinite i sipajte preko ispečenog bikvita u kalupu. Ostavite u frižider da se potpuno ohladi i stegne. Pažljivo odvojite nožem od ivica kalupa i izvadite torticu. Ukrasite čokoladnim bombonicama.
izvor http://mezze.rs/

Pokreće Blogger.

Stats

Blog Archive

Comments

Recent Posts

recent posts

Contact

Business

Like on Facebook