Brzo i lako: Čokoladna torta s orasima koja se ne peče


Sastojci
200 g maslaca ili margarina
100 g čokolade
150 g mlevenih oraha
150 g šećera
3 žumanca
3 belanca
150 g piškota
2 šlag kreme od vanile

Priprema
1. Žumanca umutiti sa 100 g šećera i kuvati na pari oko 10 minuta, dodati i čokoladu i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti maslac i sjediniti sa prethodnim filom. Belanca umutiti u čvrst sneg i lagano umešati u prethodni fil.
2. Piškote samo na kratko umočiti u hladno mleko i izlomiti na 4 dela. Sjediniti zatim sa mlevenim orasima i prethodnim pomešanim filovima. 
3. Tortu oblikovati u kalupu prečnika 24 cm i staviti u frižider da se dobro ohladi i da se sjedine ukusi, najbolje preko noći. Ukrasiti umućenim šlagom.
Izvor: najbolji-recepti.com

Pokreće Blogger.

Stats

Blog Archive

Comments

Recent Posts

recent posts

Contact

Business

Like on Facebook