Rafaelo kuglice

Sastojci
2 dl vode
300g secera
250 g margarina
400g obranog mlijeka u prahu
200 g sitnijeg kokosa
Jos potrebno:
cca 100 g oljustenog i pecenog badema ili ljesnika
cca 100 g kokosa za valjanje kuglica

Priprema
1.
Vodu i secer uspinovati na vatri nekoliko minuta, da se sav secer istopi. Dodati isjeckan margarin, kada se margarin istopi, na laganoj vatri postepeno dodavati mlijeko u prahu, stalno mjesajuci da se ne stvore grudvice, a zatim dodati i 200 g kokosa.
Smjesu ohladiti otprilike 2 h, za to vrijeme pripremite bademe (ja ih blansiram, tako se lakse gule, a zatim kratko proprzim i svaki badem prepolovim).
Oblikovati kuglice, u sredinu stavljati polovinu badema i uvaljati u kokos.

2.
Prijatno i uzivajte :)
izvor http://www.coolinarika.com/

Pokreće Blogger.

Stats

Blog Archive

Comments

Recent Posts

recent posts

Contact

Business

Like on Facebook